Via Déco Origin – мебелите, които ние творим

Мебелен магазин Via Déco e различният мебелен магазин. Място, на което не просто ще откриете мебели, които нямат аналог на българския пазар. Място, на което продаваме не само мебели, а и даваме възможност за изражение на вдъхновения и таланти.

Истинска съкровищница

Там, където творим чудеса и влагаме цялата си любов в тях. В основата на философията на мебелен магазин Via Déco винаги е стояло личното отношение. Към клиентите, които се превръщат в наши приятели. В начина, по който зареждаме мястото с позитивна енергия. В това, че превръщаме едно пространство в изпълнен с красота и уют мебелен оазис. А сега вече и чрез създаването на мебели, които отразяват желанието ни да предложим на своите клиенти това, което на друго място няма да намерят.

Спалнята  – сакралното място, без което не можем

Aко има едно-единствено място в жилището ни, което да е най-специалното и възможно най-важното, то безспорно това е спалнята. Мястото, на което намираме спокойствие; където презареждаме батериите и отмаряме след дълъг работен ден.
Спалнята е мястото, на което можем да останем сами със себе си. Да се сгушим в уюта и сигурността на собственото ни легло с книга. Да се отпуснем, докато гледаме любим сериал. Да се подготвим за предстоящия работен ден. Или просто да затворим очи.

Via Déco с нова визия на онлайн магазина и нови партньори

Есента, макар и смятана от някои за сезон, бележещ прехода към края на годината, за нас е всъщност само началото! С настъпването на есента екипът на Via Déco с вълнение поема към нови приключения. Блаодарение на Вас, нашите клиенти и приятели, прекрасният ни кът за находки - мебели и аксесоари с уникален стил и характер, расте и се развива.

Огледалце, огледалце на стената

Още от древни времена, първоначално с отражението върху водни повърхности, а след това и със създаването на огледалата, те са се превърнали в неизменна част от ежедневието на човека. Типичен пример за опиянението от отражението на собствения ни образ, което огледалните повърхности създават, е митологичният образ на Нарцис.
По-късно метафизиците стигат и доста по-далеч, разглеждайки огледалата като вход между материалния и духовния живот. Фразата "Огледалце, огледалце на стената" е забита дълбоко в съзнанието на всеки от нас.
Днес огледалата са задължителна част от интериора на всеки дом.

Via Déco навършва една годинка

С огромно вълнение посрещаме днешния 12 юни 2022 година, защото днес е голям празник за нас. Прекрасният ни кът за находки Via Déco - мебели и аксесоари от слънчева Франция, отвори врати точно преди 12 месеца в още по-слънчев и любим Пловдив. Градът под Тепетата стана дом на нашия мебелен магазин, който ние смело наричаме - различният мебелен магазин. И вярваме, че всеки, който влезе, веднага ще разбере това и ще се съгласи с нашата констатация.

Какво представлява бохемският стил в интериорния дизайн?

Каква е първата Ви асоциация, когато чуете думата “бохем”? Човек, водещ живот без особени правила, наслаждаващ се на всеки миг от ежедневието? Художник? Музикант? Човек на културата, изкуството и литературата? Всичко това е вярно! Но освен това “бохем”, “бохемия” и “бохо” се идентифицират с еклетика, максимализъм, експлозия от цветове, емоции, живот, който се живее на пълни обороти и от който се взима с пълни шепи.
В последните години бохемският начин на живот навлезе съвсем естествено и като модно течение в интериорния дизайн. Но какво точно представлява? Какви са неговите характеристики? И как да създадете бохемска атмосфера в дома си? Отговорите Ви предлагаме в днешната ни статия.

Модни тенденции: Златните акценти в домашния интериор

Златните елементи в интериорния дизайн далеч не са нов тренд, но златната треска все по-отчетливо се завръща в света на декорациите, а дори и като мебели за дома. С дискретния си, а понякога и не толкова дискретен блясък, в комбинация с класическите цветове като бяло и черно и материали като мрамор, златото е идеалният начин да придадете завършен луксозен вид на Вашето жилище.

Още от древни времена златото е признак на лукс и богатство, а днес е все по-достъпно за масата от хора, които искат тяхното жилище да се отличава и да впечатлява.

Индустриалният дизайн – нестандартното решение за Вашия дом

В света на интериорния дизайн постоянно има движение. Често, както в кръговрата на живота, старите моди се завръщат, а друг път се появява нещо ново и нестандартно. Едно от тези нестандартни решения за дома е индустриалният дизайн. Мебели, които залагат на сурови материали - най-често дърво и метал или комбинация от двете.

В последните години индустриалният дизайн е изключително модерен и търсен не само при изграждането на нов дом, но и що се отнася до неговото обзавеждане.

Защо да изберем мебели от мангово дърво

Когато избира мебели за дома си, всеки търси качество, издържливост, приемлива цена и не на последно място - красиви и стилни артикули. Повечето от нас избират масивното дърво като доказало се по отношение на издържливост в годините. Дъб, орех, бреза, все дървета, които растат и по българските земи.
Но редица екзотични дървета са също гарант за качество, при това на цена, която не е непосилна за джоба Ви. Такова е манговото дърво.

Великден с Collection De Provence by Vili за Via Déco

Пролетта идва! И ние във Via Déco усилено се подготвяме за нея и за един от най-хубавите христиански празници - Великден.
Вече може да откриете екслузивно при нас ръчноизработени Великденски декорации от естествени материали, дело на талантливата Вили Донова.
Колекцията De Provence by Vili е плод от дългогодишната любов на Вили към френския Прованс и слънчевия заряд на Пловдив, който, както Вили споделя, вдъхновява с историята си.

С мисъл за природата – мебели и аксесоари by Via Déco

От отварянето на мебелен магазин Via Déco философията му е свързана с грижата към околната среда. Разделно събиране на отпадъци, рециклиране, намиране на приложения на неприложими за други хора вещи от всекидневието. Мебелите, които предлагаме, в голямата си част са направени от дървен материал, без да са изсичани безразборно гори за целта. Използвани са естествени материи, които не оставят отпечатък върху околната среда.

Интериорни тенденции за 2022 година

Новата година обещава още повече време, прекарано в уюта и сигурността на дома ни. Това от своя страна ни кара да погледнем по-критично на обстановката и със сигурност не сме единствените, които отбелязват факта, че са нужни промени.
И тук идва по-големият въпрос: Кои са модните тенденции в интериорния дизайн за 2022 година?

Нашите партньори: Аzulejos

Покрай Коледа всяка година в социалните мрежи се завърта една и съща кампания: направи подарък от сърце и подкрепи малък творец! А България е определено място, на което се раждат уникални таланти, изразяващи себе си по всевъзможни креативни начини, заразявайки хората с много усмивки. И ние с радост споделяме територията на магазина с някои от тях.

Особено красноречив пример за това е една млада дама, която по настоящем живее в Пловдив – Димона! Във Via Déco тя излага за продажба уникалните си арт творения, вдъхновени от философията й за живота.

Полезни съвети: Защо да изберем одеяло от вълна

Помните ли онези красиви, тежки и много топли родопски одеала от детството ни? Шарени, леко боцкащи, но даряващи толкова много топлина. С усмивка се връщаме към милите спомени за бабиния дом, когато в най-студените зими, които помним, навън вали сняг, а баба се сгушва с нас под дебелото одеало и ни разказва приказки за Лека нощ.

Via Déco дарява част от приходите си за каузата ЕкоКошер

Колкото повече приближава Коледа, толкова повече се отварят душите ни. И не само, че сътворихме чудна Коледна приказка в новия ни шоурум, но и като резонанс с истинския Коледен дух взехме решение да подкрепим една изключително интересна кауза на Фондация „Училището на живота“. 

От този ноември Via Déco ще дарява съвсем безвъзмездно 1% от ежемесечните си приходи за каузата на Фондация „Училището на живота“ – създаване на ЕкоКошер! 

Via Déco с нов шоурум и нова премяна

Внимавайте какво си пожелавате, защото мечтите се сбъдват! Така можем накратко да определим вълнуващите новини около нас. А именно, че магазинът ни се премести в нов шоурум. Месец oктомври приключи с няколко дни неуморна работа, в рамките на които направихме всичко по силите си, за да превърнем нашия кът за находки в още по-уютно и изпълнено с позитивна енергия място.

Нашите клиенти, нашите приятели заслужават само най-доброто, затова се впуснахме в ново приключение, Via Déco вече се разполага на просторно място, където може да разгледате всички мебели и аксесоари, които имаме за Вас.

Нашите партньори: Home Motiff

Във философията на Via Déco е залегнало нещо изключително важно, а именно максимата, че заедно сме повече и по-добри. Като собственици на малък бизнес в България знаем какви са трудностите и предизвикателствата пред това да бъдем успешни. И именно заради това подкрепата за други като нас е от първостепенно значение. 
От отварянето на магазина ни преди малко повече от 4 месеца досега, срещнахме невероятни хора, творци, които изразяват себе си чрез изкуството да създават мебели и аксесоари за дома, но и не само. Хора, които имат сходни с нашите виждания за живота и света, в който живеем. С тези хора създадохме трайни партньорства в търговски смисъл и още по-трайни приятелства.

Философията на Via Déco и кои сме ние?

Любов към интериора (а и екстериора), любов към природата, желание да сбъдваме мечти, търсене на себе си и нашето място в света, като събрахме всичко това се роди Via Déco.

Via Déco не е просто магазин...

Via Déco за нас е повече мисия. Мисия за красив и уютен дом, мисия за щастливи лица и повече усмихнати хора. Защото вярваме, че усмивките на хората могат да бъдат Промяната, от която светът има нужда. Защото усмивките носят положителен заряд, една усмивка на един човек може да възпроизведе неистова верижна реакция от много усмивки на много хора. Поради тази причина никога няма да ни видите намръщени. Ще Ви посрещнем с най-широките си усмивки, ще Ви поднесем ароматно кафе и ще Ви разкажем за нашия малък свят от мебели и аксесоари, ще чуете за нашите ценности, ще Ви помогнем да откриете това, което търсите (или пък, което не търсите). Защото във Via Déco всеки намира нещо.

„Бъди Промяната!“ – намали отпечатъка си върху околната среда

Опазването на околната среда е сред основните приоритети на магазин Via Déco. Намаляване на отпадъците, които изхвърляме, рециклиране на това, на което не е възможно да вдъхнем втори живот или не можем да подарим, създаване на трайни навици за водене на устойчив начин на живот – това са част от решенията, които взимаме и прилагаме в тази посока.

Като хора се стремим с малки или по-големи крачки в ежедневието си да намаляваме отпечатъка, който оставяме върху околната среда. И това e пресечната ни точка с Фондация „Училището на живота“. Мисията й е да образова, да отвори очите на хората към заобикалящия ги свят, да ги накара да мислят повече за това, което оставят след себе си и да ги накара да заобичат Природата и да се грижат за нея.

Идеите и целите на „Училището на живота“ са в унисон с ценностите на Via Déco. Още със отварянето на Via Déco създадохме своя система за разделно събиране на отпадъци и компост и се стремим да подкрепяме различни инициативи с екологична насоченост.

Остави книга, вземи книга, чети при нас!

Една от първите инициативи, които подкрепихме във Via Déco, е свързана с любимото ни занимание в свободното време – четенето! Книгите са прозорец към света и начин да изживеем няколко живота в рамките на нашия и това е, което ни пленява. А когато говорим за книги, винаги го свързваме с комфорта на дома. Удобно меко кресло, топло одеало в студените есенно-зимни месеци, чаша сгряваща напитка и интересна книга! Звучи магично, нали?

Това е и връзката на Via Déco с книгите. При нас всеки е добре дошъл, за да донесе старите си книги, да си взема някоя от многото налични в магазина и дори да почете при нас, ползвайки комфорта на мебелите, които предлагаме. Кафето и чаят също са от нас!