Колкото повече приближава Коледа, толкова повече се отварят душите ни. И не само, че сътворихме чудна Коледна приказка в новия ни шоурум, но и като резонанс с истинския Коледен дух взехме решение да подкрепим една изключително интересна кауза на Фондация „Училището на живота“.

Тези от Вас, които са запознати с нашите дела от самото начало на магазина, са наясно, че си партнираме с  „Училището на живота“ в няколко инициативи, които продължават силно да ни вълнуват. „Остави книга, вземи книга“ все още е активна като кампания в магазина ни и се радваме на всеки книголюбител, който прояви интерес да размени книжки и дори да почете при нас. Особено в магичната атмосфера, която в момента цари в шоурума ни.

Не сме изоставили и втората кампания на Фондацията, съвместно с приятеля ни Тихомир от Свещи „От любов“, който и наш партньор с прекрасните си свещи. Именно с цел да се намали отпечатъка, който оставяме след себе си, „Училището на живота“ и Тишо събират стар восък и остатък от свещи на специално място в нашия магазин.

Но създателите на Фондация „Училището на живота“ мечтаят смело и Via Déco се включва, макар и със скромен принос в посока сбъдване на тези мечти за един по-чист и природосъобразен начин на живот за нас и следващите поколения.

„Всички наши мечти са в състояние да се сбъднат, ако имаме куража да ги последваме."

- Уолт Дисни

От този ноември Via Déco ще дарява съвсем безвъзмездно 1% от ежемесечните си приходи за каузата на Фондация „Училището на живота“ – създаване на ЕкоКошер!

Какво е ЕкоКошер и защо толкова силно ни вълнува тази кауза?

Това ще бъде мястото, на което ще отвори врати физическо „Училище на живота“. Място, което учредителите на Фондацията са твърдо решени да превърнат в своеобразен кошер от знания. Място, което да събира техните малки и големи ученици и да ги въвлича в различни занимания, работилнички, часове по любов към Земята. Място, което да жужи в неуморен ритъм и да дава пример и нови знания на всеки желаещ да получи такива.

Предвидено е този ЕкоКошер да бъде изграден изцяло чрез материали, които се добиват директно от Земята и които не оставят след себе си отпечатък от човешката дейност.

Бъдете промяната, която искате да видите в света.

— Махатма Ганди

ЕкоКошерът ще бъде мястото, на което ще се провеждат различни семинари на всеобхватни теми като природосъобразен начин на живот, чиста храна, благосъстояние на хората, развитие на талантите, екологични и иновативни решения за нашето бъдеще.„Училището на живота“ предвижда създаване на собствена градина, в която най-малките ученици, дечицата, а и техните родители, да имат възможност да се научат да отглеждат плодове и зеленчуци по екологичен начин. Към каузата вече са привлечени занаятчии с разнообразни и вдъхновяващи таланти, готови да споделят своя опит.

Средствата, които ние ще даряваме за Фондацията „Училището на живота“ , ще влизат в тяхната дарителска касичка и ще бъда използвани по предназначение за намиране на терен, където да бъде изграден ЕкоКошерът.

Ако идеята Ви допада, може да се свържете с учредителите на Фондация „Училището на живота“ чрез техните акаунти в социалните мрежи Facebook и Instagram.

Илюстрация „ЕкоКошер“ за „Училището на живота“: Теодора Полякова/ Beauty in my life