Via Déco не е просто магазин...

Любов към интериора (а и екстериора), любов към природата, желание да сбъдваме мечти, търсене на себе си и нашето място в света, като събрахме всичко това се роди Via Déco.

Via Déco не е просто магазин за мебели. Не е просто и начин да изкарваме прехраната си. Via Déco за нас е повече мисия. Мисия за красив и уютен дом, мисия за щастливи лица и повече усмихнати хора. Защото вярваме, че усмивките на хората могат да бъдат Промяната, от която светът има нужда. Защото усмивките носят положителен заряд, една усмивка на един човек може да възпроизведе неистова верижна реакция от много усмивки на много хора. Поради тази причина никога няма да ни видите намръщени. Ще Ви посрещнем с най-широките си усмивки, ще Ви поднесем ароматно кафе и ще Ви разкажем за нашия малък свят от мебели и аксесоари, ще чуете за нашите ценности, ще Ви помогнем да откриете това, което търсите (или пък, което не търсите). Защото във Via Déco всеки намира нещо.

 

Бъдете промяната, която искате да видите в света.

— Махатма Ганди

Идеята за Via Déco се роди спонтанно преди няколко месеца. Попаднахме на програма за партньорство на голяма френска мебелна къща, базирана на техните принципи за опазване на околната среда. Програмата включва възможност за препродажба на мебели (неизползвани, единични бройки, останали в складове или върнати от клиенти, неразопаковани, мебели, с леки дефекти, които ги превръщат в уникати, но в повечето случаи са дори не забележими).

Идеята ни допадна изключително много, защото видяхме в нея възможност да „спасим“ мебели и аксесоари за дома, които във всеки друг случай или ще стоят покрити с прах или ще бъдат унищожени, а и в двата случая това оставя отпечатък върху околната среда.

Не на последно място това, че мебелите идват при нас в единични бройки от цвят и вид, в редки случаи по 2-3 броя, само ни въодушеви за идеята да предлагаме мебели-уникати за българския пазар.

Мебелите, които продаваме в магазин Via Déco са произведени по природосъобразен начин, повечето от тях са изработени от дървен материал (масивно дърво от различни екзотични и не толкова екзотични видове), специално добиват за целите на марката, в отговорно управлявани горски масиви. За всяко отсечено дърво, се засажда ново и няма безразборно изсичане на гори. Голяма част от текстилните аксесоари, както и материите, с които са тапицирани мебелите, са естествени (памук, лен и др.) или са рециклирани. Това ни накара да се влюбим в идеята още повече.

При нас получавате това, което виждате на място в магазина, а и в онлайн магазина ни, на цени, които са достъпни за джоба на българския потребител.

При нас получавате не на последно място отношение. Когато влезете във Via Déco, Вие не сте просто клиенти, Вие ставате наши приятели.

 

Тези, които носят светлина на другите, никога не остават на тъмно.

— Джеймс Матю Бари

И точно, защото Via Déco олицетворява нашата мисия, ние не спираме дотук. За нас е истинско удоволствие и чест да работим в колаборация с български талантливи творци, които споделят нашите виждания за света. Да подкрепяме родното е сред нашите приоритети. Поради тази причина във Via Déco ще откриете богата гама от килими, черги и възглавници с различни мотиви, включително шевици, дело на млади хора. Предлагаме и handmade мебели като маси от масивно дърво с ръчна пирография и ковано желязо, шкафове и други. Мебели, които се отличават със собствен характер и които са направени единствено и само за Вас, нашите клиенти и приятели.

Във Via Déco с удоволствие си партнираме и с различни организации в техни инициативи, като представляваме символичен домакин на техните идеи. Такива са кампанията „Остави книга, вземи книга“, съвместно с Фондация „Училището на живота“, която цели насърчаване на четенето сред хора от всякаква възраст, и работи срещу унищожаването или хвърляне на стари книги. Всеки е добре дошъл да донесе при нас книги, които няма повече да прочете, в същото време да вземе някоя друга книга, която му допадне от своеобразната „библиотека“, която сме оформили в магазина, а на драго сърце ще Ви приютим да почетете и при нас, като така сами ще се уверите в комфорта на мебелите, които предлагаме.

Втората инициатива, която горещо подкрепяме отново е свързана с опазването на околната среда и е наистина малка стъпка в тази посока. Но безценна за нас. Във Via Déco може да оставяте на специално обособено място недоизгорелия восък от свещите си или стари такива, които само трупате у дома, вместо да ги изхвърляте. Инициативата е отново съвместно с Фондация „Училището на живота“, но в нея наравно се включва и един талантлив млад мъж, който е превърнал леенето на свещи в свое поприще и радва хората с уникално ароматни и изглеждащи невероятно творения – Тихомир от Свещи „От Любов“. Той пое ангажимента да вдъхне нов живот на остатъчния восък, превръщайки го в изящно творение на изкуството.

Повече за тези и други инициативи тепърва ще разказваме в нашия блог. А дотогава, Ви каним най-горещо да ни посетите, за да се уверите, че всичко написано в тази статия е самата истина. Кафето е от нас!!