Покрай Коледа всяка година в социалните мрежи се завърта една и съща кампания: направи подарък от сърце и подкрепи малък творец! А България е определено място, на което се раждат уникални таланти, изразяващи себе си по всевъзможни креативни начини, заразявайки хората с много усмивки. И ние с радост споделяме територията на магазина с някои от тях. 

Особено красноречив пример за това е една млада дама, която по настоящем живее в Пловдив – Димона! Във Via Déco тя излага за продажба уникалните си арт творения, вдъхновени от философията й за живота. 

Димона завършва Националната художествена гимназия в Сливен, а след това продължава образованието си във Великотърновския университет, където следва страстта си по изобразителните изкуства. 

"Най-вълнуващото място, където можеш да откриеш талант, е вътре в самия теб."

- Ашли Брилиант

Едно пътуване до Португалия в рамките на програмата Еразъм, се оказа крайъгълният камък в живота й. Там тя намира истинското вдъхновение. Споделя, че всичко се е случило много спонтанно и тотално непредвидено. В последния момент разбира, че ще пътува сама, не знае езика, няма познати в Португалия. Но въпреки страха, който изпитва по това време, определя преживяването си като най-щастливото в живота си. 

Димона открива не просто вдъхновение, открива и себе си в Португалия. В часовете по живопис там, избира за тема на рисуване аzulejos – толкова нашумели като интериорен тренд в момента керамични плочки със средиземноморски мотиви. Димона обаче ги превръща в платна с невероятни картини. 

Бъдете промяната, която искате да видите в света.

— Махатма Ганди

Какво представлява аzulejos?
Произходът им е всъщност от арабския свят, но особено популярни стават по средиземноморското крайбрежие на Испания и Португалия в късното Средновековие. Ръчнорисуваните плочки са същинска забележителност и неразделна част от уличната сцена. В съвременния интериорен дизайн в последните години са особено предпочитан мотив при ремонт на бани, кухни и тераси. А благодарение на талантливите ръце на Димона могат да се превърнат в красив акцент и във всекидневната Ви. 

„Вдъхновението е навсякъде, ако човек има очи и душа да го види. Ако се чувстваш добре, забелязваш хубавите неща около себе си, съответно аз се чувствам вдъхновена за и от живота като цяло“, споделя Димона. 

След любимите й занимания са готвенето и декорирането на различни пространства и превръща своите хобита в начин на живот и свой бизнес. Освен красивите й арт творения, които може да видите при нас, младата дама има и свой бранд за дрехи. Може да откриете профилите й в социалните мрежи ТУК И ТУК.