Новата година обещава още повече време, прекарано в уюта и сигурността на дома ни. Това от своя страна ни кара да погледнем по-критично на обстановката и със сигурност не сме единствените, които отбелязват факта, че са нужни промени. Признайте си! Всеки има нещо, което иска да смени. Като този стар фотьойл в ъгъла, който никой вече не ползва или трапезната Ви маса, която служи повече за събиране на прах, отколкото, за да подканя към приятни вечери с любимите Ви хора. Или може би Ви се иска да добавите интересен декоративен акцент към дома си, който да носи индивидуалност и в същото време, защо пък да не е в крак с модните тенденции.

И тук идва по-големият въпрос: Кои са модните тенденции в интериорния дизайн за 2022 година?

Кафявото във всичките му нюанси!
Неутралните и земни нюанси от години царуват в света на модата и интериорния дизайн. Искрящите и свежи елементи сякаш са за по-смелите, които не се страхуват от претрупаността от цветни комбинации у дома си. И ето, че тази година не прави изключение що се отнася до палитрата за вкъщи. Но с тази разлика, че кафявото може да бъде и по-медно, по-шоколадово, но и по-бежово или по-студено. Отново всичко опира до личен вкус.
Във Via Déco със сигурност ще откриете не едно и две предложения, които пасват идеално на тренда.

„Не чакай. Времето за действие никога няма да изглежда подходящо.“

– Наполеон Хил

Мебели и аксесоари, вдъхновени от природата!

В последните две години завръщането към природата, устойчивият начин на живот и грижата за околната среда, все повече се изтъкват като основи за по-доброто бъдеще на планетата, която обитаваме. В тази тенденция със сигурност не пропуска и интериорния дизайн.
Голяма част от мебелите и аксесоарите, които предлагаме в нашия магазин, са направени от дървен материал, придобит в отговорно управлявани гори, от рециклирано дърво или от естествени материи като памук и лен. Повечето мебели са запазили естествения си вид на сурово дърво, който допринася за една по-уютна атмосфера в дома Ви. 

Също така природните елементи присъстват в аксесоарите като фигурални мотиви, напомнящи за това, което ни обкръжава, давайки ни възможност да почувстваме дома си като част от природата.

Мебели с извивки!

Уникалният дизайн на мебелите е нещо, което впечатлява все повече хора. Вече не се примиряваме с еднаквите мебели от големи мебелни монополисти, които правят домовете ни да изглеждат като извадени от един и същи каталог. Индивидуалността започва да изпъква все повече. А какво по-индивидуално от извит диван с дамаска от букле, който не просто стои красиво у дома Ви, но и е по-удобен от всичко, което сте пробвали досега?

Бъдете промяната, която искате да видите в света.

— Махатма Ганди

Релефни аксесоари и различни текстури!

В последните 2-3 години плетените кошове, килими от юта и различни по-грубовати на пръв поглед материи, превзеха домовете ни. Те са тези, които използвахме, за да придадем по-натурален вид на жилищата ни, да ги доближим до природата, да създадем интересни интериори.
Трендът ще се запази и тази година, но ще се разшири включвайки различни аксесоари с по-релефна повърхност, комбинация от различни текстури и текстил, интересни форми и привличащи окото детайли.

Стаи с двойно предназначение!

Пандемичната обстановка доведе до това, че много хора започнаха да работят от комфорта и сигурността на дома. Но не при всички пространството позволява това да се случва. През 2022 година се очаква тази тенденция да продължи и не малко хора ще предприемат преустройство на домовете си, за да намерят място, от което да извършват служебните си задължения. С покачването на цените на всичко не винаги обаче преустройството е вариант и в повечето случаи е нужно с малко средства да се намери начин това да се случи.

Във Via Déco може да откриете различни мебели, които да използвате за разделение на помещенията, без да губите пространство, дори напротив – до добавите повече такова за съхранение. А цените при нас не само не се покачват, но и регулярно предлагаме специални условия за Вас – нашите приятели!